چای سبز

در این مطلب از سایت جسارت به خواص و مضرات چای سبز می پردازیم.امیدواریم مورد توجه قرار گیرد.

خواص چای سبز  به قدری بیشمار است که در یک عبارت می توان آن را درمان تمام بیماری ها و راهی برای زیبایی و تناسب اندام معرفی کرد. در کنار خواص  مضرات چای سبز را بشناسید.چای سبز نوعی چای است که از جوانه ها و گلبرگهای تازه گیاه چای به دست می آید. در فرآیند تولید این چای اکسایش بسیار کم صورت می پذیرد. چای سبز انواع مختلفی همچون چینی و ژاپنی دارد.

خواص چای سبز

چای سبز و سرطان

نوشیدن چای های سبز را عاملی برای جلوگیری از ابتلا به سرطان می دانند، چرا که میزان آنتی اکسیدان های موجود در آن 100 برابر تاثیرگذارتر از ویتامین C و 25 برابر تاثیرگذارتر از ویتامین E است. (توجه کنیم که ویتامین C و E به عنوان دو آنتی اکسیدان مهم مطرح هستند).

چای سبز و جوانی و زیبایی

دلیل اصلی ضد پیری بودن چای سبز وجود میزان قابل توجهی آنتی اکسیدان به ویژه آنتی اکسیدان های موثر در حفظ شادابی و جوانی موجود در چای سبز است. آنتی اکسیدان ها یکی از شاخص ترین عوامل برای حفظ سلامتی و شادابی سلول های بدن، با به تعویق انداختن شروع روند پیری سلول ها هستند.

کاهش وزن و چای سبز

اگر تصمیم دارید با مصرف چای های سبز با چاقی و اضافه وزن خداحافظی کنید، باید برای مصرف آن در طول روز برنامه ریزی داشته باشید و از مصرف این نوشیدنی گیاهی بدون برنامه پرهیز کنید.

زمان مناسب نوشیدن چای سبز

بهترین زمان برای نوشیدن چای سبز به منظور کاهش وزن، 2 ساعت پس از صرف غذا در وعده های غذایی است. به این ترتیب شما علاوه بر آنکه از خواص درمانی چای برای کاهش وزن بهره می برید، خللی در میزان جذب آهن به وجود نمی آورید؛ زیرا چای سبز همانند چای سیاه موجب کاهش جذب آهن موجود در غذا می شود.

میزان مناسب چای سبز در روز

 باید توجه داشته باشید نوشیدن 3 تا 4 لیوان چای سبز در طول روز می تواند به کاهش وزن شما کمک کند. این تصور که نوشیدن این چای در دفعات زیاد می تواند میزان کالری سوزی در بدن را افزایش دهد، ایده اشتباهی است، زیرا با نوشیدن بیش از حد چایی سبز در طول روز، بدن علاوه بر آنکه با مشکل تحریک پذیری پایانه های عصبی روبه رو می شود، با اختلال دفع آب و الکترولیت های بدن مواجه می شود. به این ترتیب همانطور که باید در نوشیدن چای معمولی پرهیزهای لازم را رعایت کنید توصیه شده که در نوشیدن چای سبز نیز افراط نکنید. 

 چای سبز ، خواص چای سبز , جای سبز و لاغری , چای سبز و فشار خون , مضرات چای سبز

تاثیر بینظیر چای سبز بر سلامت پوست

پوست و چای سبز

آنتی اکسیدان های موجود در چایی سبز، سلول های پوست را در مقابل آسیب ها به ویژه رادیکال های آزاد، یکی از عوامل ایجاد سرطان و افتادگی و آسیب به پوست، محافظت می کند. به این ترتیب چایی سبز مانع از بروز سرطان، افتادگی و چروک خوردن پوست به ویژه پوست صورت می شود.

چای سبز و کاهش کلسترول

یکی دیگر از اثرات مثبت چای سبز، کاهش قابل توجه میزان کلسترول خون است. به ویژه آنکه چای سبز باعث کاهش میزان کلسترول بد و افزایش میزان کلسترول خوب می شود. این تاثیر نه تنها میزان کلسترول بدن را در حد متعادل نگه داشته و میزان کلسترول خوب را افزایش می دهد، بلکه مانع از بروز سکته قلبی و سایر بیماری های قلبی – عروقی می شود.

چای سبز و مشکلات دهان و دندان

 می توان نوشیدن چای سبز را مکملی برای سلامت دهان و دندان دانست. علاوه بر این چای سبز با از بین بردن باکتری های نامناسب محوطه دهان، بوی بد دهان و تنفس بد بو را نیز مرتفع می کند. در چین باستان از چای سبز به عنوان داروی خوشبوکننده دهان، پیش از حضور در مراسم رسمی و میهمانی ها استفاده می کردند.

تقویت استخوان ها و مفاصل با چای سبز

درصد بالای فلوراید چای سبز، عمده ترین دلیل تاثیر مثبت آن بر استخوان ها است. به این ترتیب درصد بالای فلوراید در چای سبز می تواند استخوان ها و دندان ها را در مقابل آسیب به ویژه پوسیدگی و پوکی محافظت کند.چایی سبز توصیه متخصصان برای کاهش خطر ابتلا به ورم مفاصل، ناشی از روماتیسم معرفی می کنند. این تاثیر با توقف فعالیت آنزیم های تخریب کننده و تحلیل برنده غضروف مفاصل ایجاد می شود.

پیشگیری از آلزایمر و چای سبز

گفتنی است چای سبز فعالیت سلول های مغز به ویژه بخش های مربوط به حافظه را تقویت و تحریک می کند. از طرفی چای سبز باعث کاهش میزان «استیل کولین» در سلول های مغز و با این حرکت مانع از تخریب سلول های مغز و بروز بیماری آلزایمر می شود.

درمان بیماری های کبدی و چای سبز

نوشیدن چایی سبز باعث از بین رفتن رادیکال های آزاد ایجاد شده توسط چربی های موجود در کبد می شود. این عملکرد مثبت، مانع از بروز بیماری های کبدی به ویژه سرطان کبد می شود.

 چای سبز ، خواص چای سبز , جای سبز و لاغری , چای سبز و فشار خون , مضرات چای سبز

فواید چای سبز برای بدن

از خواص و فواید دیگر چایی سبز می توان گفت:

با کنترل عملکرد و محافظت از ساختار دیواره رگ ها، مانع از بروز فشار خون بالا می شود.

 کاتچین موجود در چای سبز باعث از بین بردن باکتری های مولد مسمومیت غذایی یا سم تولید شده توسط این باکتری ها می شود.

 باعث کاهش قند خون می شود. اگرچه برخی پژوهشگران نوشیدن چای سبز را به افراد مسن توصیه می کنند اما برخی دیگر معتقدند نوشیدن چای سبز در جوانی باعث کنترل میزان قند خون، پیش از رسیدن به سن کهولت می شود.

 ویتامین C موجود در چای سبز با تقویت سیستم ایمنی بدن، بدن را در مقابل بیماری های مختلف به ویژه بیماری های فصلی مانند سرماخوردگی و آنفلوآنزا در زمستان، اسهال و استفراغ در فصل تابستان و حساسیت های فصل پاییز، مقاوم می کند. در چین باستان برای افرادی که دائماً بیمار بودند، چای سبز تجویز می کردند.

 نوشیدن آن برای افراد مبتلا به آسم یا افرادی که به دلیل مشاغل ویژه یی که دارند (مثل کارگران کارخانه های سیمان) یا در مناطق خاصی زندگی می کنند (ساکنان مناطق سردسیر) توصیه می شود.

 نوشیدن این چای نه تنها گوش را در برابر عفونت و تورم محافظت می کند، بلکه در صورت بروز این مشکل، نم دار کردن پارچه تمیزی با چایی سبز و سپس تمیز کردن گوش با آن می تواند تا حدی از تورم و عفونت بکاهد.

  اگر محل مورد نظر را با چای سبز مرطوب کرده و صبر کنیم تا خشک شود و این عمل را سه بار در روز تکرار کنیم، روند بهبودی و رفع محل زخم تسریع می شود.

چای های سبز خاصیت آرام بخشی داشته و می تواند حالت تنش، افسردگی و استرس و هیجان را از بین ببرد. .

مضرات چای سبز

به دلیل داشتن کافئین، جلوگیری از جذب مواد معدنی مخصوصا آهن می کند.

خانم های باردار، شیرده و افرادی که ناراحتی اعصاب دارند و آنهایی که ضربان قلبشان نامنظم است، بهتر است در مصرف آن زیاده روی نکنند.

مصرف این چای همچون چای سیاه به همراه غذا جذب روی، آهن و کلسیم را کاهش می دهد.

زیاده روی در مصرف این چای می تواند باعث دفع زیاد آب از بدن و خشکی مدفوع و یبوست شود

 مصرف بیش از حد کافئین که در چای سبز و بعضی از عصاره های آن وجود دارد در بعضی از افراد باعث علائمی مانند عصبانیت، بیخوابی و بیقراری می شود. افرادی که دارای بیماری فشار چشم هستند نباید استفاده کنند و افرادی که میگرن دارند میزان مصرف کمی باید داشته باشند.

خواص، فواید و مضرات چای سبز

این روزها بسیار از چای سبز و خواصش می شنویم .امروزه همه میدانند که چایی سبز فواید زیادی دارد . چای سبز پیشگیری کننده از حمله قلبی و سرطان شناخته شده است و یک تونیک ( تقویت کننده ) بسیار مفید و موثر است. این چای دارای خاصیت ضد چربی (از هر نوع آن )و مقوی اعصاب بوده و قدری نیز خاصیت تب بری دارد.چای سبز سبب تقویت معده شده و ضمن برطرف کردن سموم بدن، نفخ معده را نیز رفع  می کند . چای سبز سبب تقویت حافظه شده و برای افراد افسرده یک داروی ضد افسردگی می باشد. زیرا نوشیدن چای سبز باعث نشاط و سرزندگی می گردد.

چای سبز ، خواص چای سبز , جای سبز و لاغری , چای سبز و فشار خون , مضرات چای سبز
بیشترین بهره برای زنان در واقع در پی یک مطالعه فواید چای های سبز ظاهرا برای زنان بیشتر بود.بهتر است بدانید که زنانی که روزانه پنج فنجان یا بیشتر چایی سبز می نوشیدند – در مقایسه با کسانی که یک فنجان یا کمتر مصرف می کردند – کمتر با خطر مرگ در اثر بیماری قلبی روبرو بودند.اما در این مطالعه رابطه ای میان مصرف چای سیاه و کاهش خطر مرگ در اثر بیماری قلبی نیافته است.

خواص کلی چای سبز را بشناسید

کاهش وزن:
در واقع پلی فنولهای چای سبز فعالیت آمیلاز بزاق(آنزیم تجزیه کننده قندها) را مهار می‌کند. جالب است بدانید که چای بدون داشتن عوارض خطرناک داروهای کاهنده وزن میتواند موجب کاهش وزن، اندازه دور کمر و تری گلیسرید خون مبتلایان به چاقی گردد.

پوسیدگی دندان:
بهتر است بدانید عصاره برگ چای سبز دارای اثرات ضد میکروبی است و از ایجاد پلاک و پوسیدگی دندان جلوگیری می‌نماید.

توانایی حفاظت از قلب
در واقع دانشمندان ماده ای شیمیایی را در چای سبز شناسایی کردند که در حفاظت از قلب در برابر آسیب های مختلف موثر است.کارشناسان “موسسه بهداشت کودکان انگلیس” در مطالعه روی ترکیبات چای سبز موفق به شناسایی ماده ای شیمیایی به نام “اپیگالوکاتچین سه گالیت” شدند که می تواند مرگ سلول ها را پس از حمله قلبی یا سکته کاهش دهد. این دانشمندان اعلام کردند: ماده شیمیایی موجود در چایی سبز مانع از فعالیت پروتئینی به نام “استات یک” می شود که پس از رویدادهای استرس آمیز نظیر حمله قلبی یا سکته در درون سلول فعال می شود.”اپیگالوکاتچین سه گالیت” همچنین روند بهبود سلول های قلبی را سرعت می بخشد و موجب کاهش صدمه به آن می شود. از طرفی یکی از عوامل اصلی امراض و حمله های قلبی، وجود کلسترول بالا در خون انسان می باشد.

چای سبز ، خواص چای سبز , جای سبز و لاغری , چای سبز و فشار خون , مضرات چای سبز

علاوه بر داشتن ویتامین های A و C (آنتی اکسیدان های قوی)، باعث کاهش کلسترول در خون نیز می گردد که این موضوع خطر احتمال حمله قلبی و امراضی از این قبیل را پایین می آورد.

کاهش تری گلیسیرید
در واقع کاتچین موجود در چایی سبز، فعالیت آنزیم لیپاز را (آنزیم مسئول هضم چربی ها) در لوزالمعده مهار می کند، در نتیجه، شکستن چربی با سرعت بسیار کمی صورت می گیرد و چربی خون با سرعت کمی بالا می رود.با توجه به این که افزایش تری گلیسیرید خون بعد از مصرف هر وعده غذایی یک عامل خطر در بروز بیماری قلبی است ، مصرف چای سبز در بین وعده های غذایی روشی مناسب جهت کاهش تری گلیسیرید خون می باشدو مو فر است .

کاهش فشار خون
بهتر است بدانید مصرف نیم تا 5/2 فنجان چای سبز در روز احتمال بروز پُرفشاری خون را تا 46 درصد کاهش می دهد.

جلوگیری از دیابت
گفتنی است که این چای قادر است از عوارض ناشی از دیابت مانند آب مروارید و بیماری های کلیوی به طور معجزه آسایی جلوگیری کند. چای سبز با مهار کردن فعالیت آنزیم آمیلاز بزاق و روده که مسئول هضم نشاسته است، سبب می شود که نشاسته با سرعت آهسته تری بشکند و در نتیجه قند خون با سرعت کمی بالا برود.

پیشگیری از بیماری های ایمنی خودکار بدن( با استفاده از چای سبز)
در واقع  پژوهش گران اعلام کردند مصرف چای سبز از ابتلا به بیماری های ایمنی خودکار بدن جلوگیری می کند. تحقیقات پژوهش گران دانشکده پزشکی ژورژیا نشان دهنده  این  است که مصرف چایی سبز علاوه بر مؤثر بودن در کاهش ابتلا به سرطان، باعث محافظت افراد در برابر بیماری های ایمنی خودکار بدن می شود. چای سبز از گسترش آنتی ژن هایی که می توانند موجب تحریک ایمنی بدن شوند جلوگیری می کند. نتایج تحقیقات حاکی از آن است وجود ماده ای موسوم به EGCG در چای سبز باعث متوقف شدن التهاب و تاثیرات آن بر روی پوست و سلول های مترشحه بزاق می شوند. در یک اختلال ایمنی خودکار، موسوم به سندرم شوگرن (Sjogren)، سلول های مترشحه بزاق، هدف قرار گرفته و باعث خشکی دهان می شوند و در اختلالی دیگر، پوست ارگان هدف واقع شده و فرد مبتلا به سل جلدی می شود.

چای سبز ، خواص چای سبز , جای سبز و لاغری , چای سبز و فشار خون , مضرات چای سبز

قابل ذکر است تحقیقات بیشتر بر روی حیوانات در حال انجام است و تاثیر مفید چای سبز در پیشگیری از آرتریت نیز مشخص گردیده است

موارد منع مصرف چای سبز:
غقیده بر آن است که قبل و بعد از دریافت فرآورده‌های آهن و در شیرخواران نباید از چای سبز یا ترکیبات پلی فنول آن استفاده نمود. شواهد موجود حاکی از آنست که مقادیر بیش از ??? میلی لیتر در روز با سوخت و ساز آهن تداخل نموده و موجب کم خونی می‌شود. شواهدی مبنی بر منع مصرف در حاملگی وجود ندارد با اینحال باید با پزشک مشورت نمود. مصرف چای سبز در دوران شیردهی توصیه نمی گردد.

تداخلات دارویی:
افزایش اثر متی سیلین و بنزیل پنی سیلین، تشدید اثر آسپیرین و سایر داروهایضد انعقاد مانند وارفارین (ویتامین K موجود در چای سبز میتواند بر ضد اثرات وارفارین عمل نماید).

عوارض:
در واقع مصرف بیش از حد کافئین که در چایی سبز و بعضی از عصاره های آن وجود دارد در بعضی از افراد باعث علائمی مانند عصبانیت، بیخوابی و بیقراری می‌شود. افرادی که دارای بیماری فشار چشم هستند نباید استفاده کنند و افرادی که میگرن دارند میزان مصرف کمی باید داشته باشند .
.
طریقه دم کردن چای سبز :
بهتر است بدانید به ازای هر فنجان آب یک قاشق مرباخوری چای سبز استفاده می شود . آب به هیچ عنوان نباید در حال جوشیدن باشد . چای سبز را توی فنجان یا قوری میریزیم و در آنرا میگذاریم . ( روی حرارت نباشد ) بعد از 5 دقیق صاف میکنیم . اگه از نوع کیسه ایی استفاده می کنید کیسه را دربیارید و وقتی سرد شد روی چشم کمپرس کنید که برای رفع خستگی چشم مفید است.

چای سبز ، خواص چای سبز , جای سبز و لاغری , چای سبز و فشار خون , مضرات چای سبز
معطر کردن چای

بی نیاز شدن از دندان پزشک با چای سبز

به گزارش سایت جسارت : روزانه نوشیدن یک فنجان چایی سبز شما را از دندان پزشک بی‌نیاز می‌کند . محققان با اعلام تاثیر چای های سبز در تقویت دندان ها، یک نمره مثبت دیگر به کارنامه درخشان این نوشیدنی پرفایده اضافه کردند.نوشیدن یک فنجان در روز شما را از بی‌نیاز می‌کند. این یافته، نشان می‌دهد که نوشیدن حداقل یک فنجان چای سبز در روز قدرت و استحکام دندانها را با وجوددندان پزشک افزایش سن، بیشتر می‌کند.

چای سبز ، خواص چای سبز , جای سبز و لاغری , چای سبز و فشار خون , مضرات چای سبز

محققان تصور می‌کنند که مولکول های ضد میکروبی موجود در چایی سبز موسوم به «کاتچین‌ها» سبب تقویت بهداشت و سلامت دندان ها می‌شود. البته این گروه هشدار دادند که اگر علاقه دارید چای را با قند مصرف کنید، مراقب باشید که شیرین کننده‌ها و مواد قندی این تاثیر را معکوس می‌کند.

چای سبز ، خواص چای سبز , جای سبز و لاغری , چای سبز و فشار خون , مضرات چای سبز

چای های سبز می‌تواند تاثیرات باکتری زایی داشته باشد و برای دندان ها مفید باشد، البته در صورتی که بدون قند مصرف شود.نوشیدن قهوه شیرین در واقع اثر تخریب کننده روی دندان ها دارد. قهوه به تنهایی هیچ مشکلی ندارد اما اگر شیرین شود در واقع باعث می‌شود که زودتر دندان هایتان را از دست بدهید.

چای سبز علیه آب سیاه چشم

به گزارش بی اس ام اس : بر اساس یک تحقیق انجام شده توسط محققان چینی، این موضوع مشخص شد که چای سبز به دلیل داشتن مواد معدنی و مفید از بروز بیماری چشمی موسوم به آب سیاه جلوگیری می‌کند.چی پوئی و همکاران وی از دانشگاه «پکن» طی تحقیقات چند ساله خود روی اثرات چایی سبز بر روی سلامت انسان به این نتیجه دست یافتند که این نوشیدنی تاثیرات غیر قابل باور و مفیدی بر سلامت چشمی و جلوگیری از بروز «آب سیاه» دارد.چای سبز دارای ماده معدنی و ویتامین‌های مفید مانند ویتامین C، ویتامین E، لوتئین و زیسانتین است که این مواد از بروز مشکلات چشمی به ویژه آب سیاه و آب مروارید جلوگیری می‌کند. البته این موضوع باید مورد آزمایشات ویژه و تکمیلی قرار گیرد.

چای سبز ، خواص چای سبز , جای سبز و لاغری , چای سبز و فشار خون , مضرات چای سبز
به گزارش خبرگزاری شین هوا،‌ بر اساس گزارشات و تحقیقات صورت گرفته این موضوع نیز به اثبات رسید که ساختار چشم می‌تواند مواد مغذی و مفید را به خود جذب کند و از این طریق سدی در مقابل بیماریها بوجود آورد. به همین دلیل است که این نوع نوشیدنی به عنوان داروی گیاهی برای بیماریهای چشمی تجویز می‌شود.

قابل ذکر است که برای معطر کردن چای می توان به آن مقداری گل یاس، گل سرخ، گل بهار نارنج, نارنج، نعنا، هل، لیمو خشک یا تازه، چند پر زعفران (بسته به علاقه و ذائقه ) را به صورت ترکیبی یا به تنهایی اضافه نمود.

چای سبز نسبت به چای سیاه خواص بیشتری دارد.

  چای سیاه و سفید و سبز، موجب بهبود اگزما می‌شود

مواد غذایی برای کمک به بی خوابی و خواب بهتر : ال تینین یکی از اجزای تشکیل دهنده چای سبز است. این ماده دارای خاصیت آرامبخشی است. تحقیقات نشان می دهد که ال تینین باتحریک کردن امواج آلفا مغز را آرام می کند. گذشته از خاصیت آرام بخشی آن، ال تینین همچنین فشار خون را پایین می آورد.

در رژیم لاغری خوب و پیشرفته یکی از اجزای اصلی رژیم لاغری است

چای سبز قادر است از عوارض ناشی از دیابت مانند آب مروارید و بیماری های کلیوی به طور معجزه آسایی جلوگیری کند

لازم به ذکر است که چای سفید شبیه چای سبز است فرایند تولید و تخمیر چای سفید کمتر از چای سبز است، اما تغییر مزه هر دو تقریبا یکی است. البته چای های سبز بیشتر مزه علف و چمن می دهد، ولی چای سفید فاقد این طعم است. بدنیست بدانید که طعم چای سفید کم و مقداری شیرین است.

مصرف چای علاوه بر ازبین‌بردن پلاک دندان و جلوگیری از دندان درد، از رشد باکتری‌های دهان نیز جلوگیری می‌کند اما نه هر چایی! چای سیاه و چای سبز بیشترین تاثیر را در این مورد دارند.

درمان خشکی دهان؛ استفاده از دستگاه بخور، کشیدن مقداری آلوئه‌ورا به لثه‌ها و گونه‌ها، نوشیدن چای های سبز و دم‌کرده‌ی زنجبیل.

درمان ورم لثه؛ شستن دهان با محلول آب گرم و نمک یا آبلیمو، ماساژ لثه‌ی متورم شده با دست و یا پنبه(پنج دقیقه در روز)، ماساژ لثه با ترکیب نمک یا جوش شیرین به همراه کمی زردچوبه، کشیدن پوست لیمو به لثه، قرار دادن پنبه‌ی آغشته به چند قطره از روغن میخک، مصرف سبزیجات و میوه‌ها، روغن نعنا، بابونه، مصرف چای سبز، مسواک زدن مرتب و استفاده از نخ دندان.

نوشیدن این چای یا استفاده از عصاره این گیاه دارویی تاثیر زیادی در پیشگیری از تجمع و رسوب چربی ها در اطراف کبد دارد، ضمن آنکه می تواند به تسریع روند درمانی کبد چرب نیز کمک کند. افرادی که احتمال و استعداد ابتلا به این بیماری در آنها زیاد است مانند افراد چاق و کم تحرک می توانند با گنجاندن چای سبز در رژیم غذایی روزانه خود از ابتلا به این بیماری پیشگیری کنند، به شرط آنکه در کنار نوشیدن چای سبز، رژیم غذایی سرشار از سبزیجات و میوه ها را در برنامه غذایی خود بگنجانند. علاوه بر این، درمانگران چینی بر این باورند که نوشیدن این چای گیاهی به صورت مستمر می تواند از ابتلا به سرطان کبد نیز پیشگیری کند

بیشتر بخوانید : چای و خرما ♥ خواص قهوه تلخ برای لاغری ♥ زنجبیل برای گلو درد ♥ لیمو شیرین برای نوزاد ♥ خواص نعناع برای پوست ♥ خواص عسل برای پوست